Musaca cu piept de pui si ciuperci

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

musaca de pui

Imi doream o varinata mai usoara de musaca, asa ca am facu aceasta musaca de pui.

 musaca de pui

Daca din diferite motive nu va cade bine carnea tocata de porc/vita, mai ales la musaca, atunci varianta aceasta de musaca de pui /curcan cu ciuperci este o alegere buna si sanatoasa.
Pentru ca ciupercile sunt foarte asemanatoare la textura cu, carnea acestea se potrvesc foarte bine in aceasta combinatie, dar daca nu va plac puteti la fel de bine sa renuntati la ele.
Musacaua cu piept de pui si ciuperci este perfecta atat pentru pranz cat si pentru cina si se acompaniaza cu o salata de sezon.

 musaca de pui

Ingrediente musaca de pui:

6 portii
1 kg cartofi curatati
2 cepe
1/2 ardei capia
1 morcov
500 g piept de pui
1 ceasca pasta de tomate
200 g ciuperci
2 catei usturoi
1/2 lingurita sare
1 lingurita patrunjel uscat
Cascaval ras
2-3 linguri smantana (optional)
3 oua (optional)
Mod de preparare musaca de pui:
Cartofii se taie felii si se fierb aprox. 10 minute (nu trebuie sa se patrunda).
Ceapa, usturoiul, ardeiul si morcocul toacte marunt se calesc in doua linguri cu ulei, apoi se adauga ciupercile taiate felii si se amesteca putin.

 

 La final se adauga pieptul de pui tocat marunt si condimetele, se amesteca si cand se „albeste” carnea adaugam pasta de tomate si 2 cesti cu apa. Punem capacul si fierbem 15 minute. Daca vreti compozitia legata, adaugati 3 oua crude si amestecati energic.
Intr-o tava mare sau doua tavi mai mici adaugam un strat de felii de cartof, astfel incat sa nu ramana spatii goale, saram si piperam, apoi punem compozitia de carne, punem stratul de cartofi, condimente, smantana (optional), cascaval ras si patrunjel.
Coacem la temperatura mare 35-45 minute, pana se rumeneste.
Se serveste calda alaturi de muraturi sau salata.
 musaca de pui

 

 

 musaca de pui

 

 musaca de pui

 

Salvează

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *