Tort Amandina

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

tort amandina

O reinterpretatre a prajiturii amandina, acest tort amandina este delicios.

Tort amandina, cu blat de cacao, sirop de rom si crema de unt

 

 

Tort amandina, cu blat de cacao, sirop de rom si crema de unt

Ingrediente tort amandina:
6 oua
170 g faina
150 g zahar
70 ml lapte
70 ml ulei
40 g  cacao
10 g praf de copt
Crema:
250 g zahar
120 ml apa
4 linguri cacao
esenta de rom/rom
500 g unt gras
Sirop:
200 g zahar
400 ml apa
1 lingurita ro
Glazura:
80 g ciocolata
30 g unt
70 ml apa
50 g zahar
1 lingura cacao
 Tort amandina, cu blat de cacao, sirop de rom si crema de unt
Mod de preparare tort amandina:
Blat:

      Ouale se separa; albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga uleiul si laptele; se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern in compozitia lichida. Se adauga esenta si se amesteca. La sfarsit se incorporeaza albusurile.

        Tava (diametru 19cm) se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Compozitia se toarna in tava si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute,la temperatura medie. Este gata in momentul in care scobitoarea iese curata. Se scoate din tava si se aseaza pe un gratar. Dupa racire se taie in trei foi egale sau se coc trei foi separate.

Crema:
Zaharul si apa se pun intr-o cratita si se fierb in jur de 15 minute, pana se formeaza un sirop gros. Este gata daca puneti un strop de sirop intr-o ceasca cu apa si acesta nu se dizolva. Se ia de pe foc si se adauga cacaua. Amestecam si lasam sa se racesaca.
Untul moale se mixeaza pana devine cremos si se adauga cate o lingura din crema de cacao.
Sirop:
Zaharul se pune intr-o cratita si se caramelizeaza, apoi se adauga apa (aveti grija la abur) si se amesteca pana se dizolva zaharul caramelizat. Se adauga romul si se lasa sa se racoreasca.
Pe un platou asezam prima foaie de blat si o insiropam bine, punem 1/3 din cantitatea de crema, blat insiropat, 1/3 crema si ultimul blat. Lasam la frigider 1-2 ore, apoi imbracam tortul in crema ramasa.
Glazura:
Zaharul si apa se pun intr-o cratita, iar cand incep sa fiarba adaugam ciocolata tocata, untul si cacaua. Amestecam pana se omogenizeaza, apoi luam de pe foc si lasam glazura sa se raceasca. Cand s-a racit turnam peste tortul imbracat.
Tort amandina, cu blat de cacao, sirop de rom si crema de unt
Tortul se serveste dupa ce sta cel putin 15 minute la temperatura camerei. Taiati felii subtiri pentru ca nu se poate consuma in cantitati mari.
Din aceste cantitati obtineti un tort cu diametrul de 19 cm si aproximativ 16 portii.

Salvează

Salvează

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *