Prajitura cu ciocolata fara faina/ Truffle chocolate cake

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

prajitura fara faina

prajitura fara faina
prajitura fara faina

 

       Pentru mine deserturile cu ciocolata sunt cele mai bune, dar si cele mai rapide. Asa este si prajitura aceasta decadenta, prajitura fara faina si cu o consistenta de vis 🙂
     Un mot de frisca si capsune proaspete sau orice fructe completeaza cu succes aceasta prajitura.
Ingrediente prajitura fara faina:
diametru: 24 cm
5 oua
200 g zahar
250 g ciocolata
70 g unt
200 ml smantana pentru frisca
1 lingura cacao
Decor:
frisca batuta
capsune
zahar pudra
 
Mod de preparareprajitura fara faina :
Ciocolata topita, untul si smantana pentru frisca se pun intr-un bol si se aseaza deasupra unei oale ce clocoteste si se amesteca pana se omogenizeaza totul.
Se lasa sa se racoreasca.
Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si 100 g zahar. Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar pana devin cremoase, apoi se adauga cacaua.
Peste compozitia de ciocoolata se pun galbenusurile si se omogenizeaza bine cu o spatula, apoi se adauga spuma de albusuri. Incorporam spuma cu grija (ca la mousse).
O tava o ungem cu unt si o tapetam cu cacao, turnam compozitia si nivelam.
Punem tava in cuptorul preincalzit si coacem 30 de minute la foc mediu-mic (creste si se crapa frumos). Scoatem tava si o lasam sa se raceasca (prajitura o sa creasca in cuptor ca un souffle, dar apoi da inapoi) .
Cand este complet racita o decoram cu frisca naturala batuta si capsune proaspete.

Se poate manca si calda, alaturi de un glob de inghetata de vanilie.

prajitura fara faina

 

 

 

prajitura fara faina

 

prajitura fara faina

Salvează

Salvează

You may also like

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *