Burgeri de curcan

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Probabil cand auziti de burgeri de curcan va ganditi la ceva fad si va dispare pofta de burgeri. Ei bine, nu e asa! Chiar daca aveti tendinta de a merge la cel mai apropiat Mc sa va luati un „mc puisor” eu zic ca mai bine mergeti la un magazin, luati carne de curcan si o sa aveti un burgerde curcan delicios, sanatos si foarte, foarte gustos. Nu va spun ca trebuie sa faceti si chiflele acasa, desi cu siguranta sunt mult mai bune, dar este suficient sa faceti restul.

burgeri de curcan

Nu e deloc greu, zic sa o luati ca o provocare de weekend si sa va incantati familia cu aceasta bunatate. Nu este un burger de dieta, dar nici nu are mii de calorii, burgeri din carne de curcan, cartofi „prajiti” la cuptor, legume si sos de iaurt suna mai bine, nu-i asa?!
Daca vreti sa ii pregatiti maine va recomand sa pregatiti compozitia pentru burgeri din aceasta seara si sa o lasati la frigider sa se intrepatrunda aromele.

 burgeri de curcanburgeri de curcan
Ingrediente burgeri de curcan:
600 g piept de curcan
1 ceapa rosie
3 catei de usturoi
50 ml apa
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper
1/2 lingurita boia
cimbru
patrunjel verde
Sos:
2 linguri iaurt/smantana
1 lingurita mustar cu boabe
1 lingurita maioneza
2 linguri apa rece
sare
rosii
castraveti
frunze de salata
cartofi (eu i-am „prajit” la cuptor)
chifle
Mod de preparare:
Carnea de curcan se toaca marunt in masina de tocat sau in robot. Carnea se pune intr-un bol, se adauga ceapa calita cu usturoiul, condimentele si apa si se framanta bine pana se leaga compozitia. Acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam in frigider 1-2 ore, apoi formam burgeri cu mainile umede si ii asezam pe o folie alimentara. Mie mi-au iesit 10 bucati.
Incingem gratarul sau o tigaie intinsa si punem 1 picatura de ulei, punem 3-4 burgeri sau cat au loc si ii gatim pana se rumenesc pe ambele parti. Pentru un plus de savoare puteti sa puneti deasupra burgeri-lor calzi cate o felie de cascaval. Pastram burgeri gatiti intr-un vas inchis pentru a ramane calzi.
burgeri de curcan

 

Cartofi „prajiti” la cuptor:
Cartofii ii taiem in betisoare si ii fierbem 7-8 minute in apa cu sare, apoi se scurg si se presara sare, piper, boia de ardei si usturoi. O tava o tapetam cu hartie de copt si asezam cartofii, presaram o lingurita de ulei si ii punem in cuptorul incins. Coacem pana se rumenesc.
Sos:
Toate ingredientele se amesteca intr-un bol pana obtinem un sos omogen, punem sare dupa gust. Daca vreti puteti adauga marar/patrunjel.

Chiflele le taiem in doua, ungem cu putin sos partea de jos, adaugam cate o frunza de salata, apoi asezam burgerii, sos, cartofi, rosii si castraveti felii si punem cealalta jumatate de chifla.

burgeri de curcan

Pofta buna!

burgeri de curcan

 

 

 

 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *