Pasta praline

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 

pasta praline

Pasta praline se poate face din orice fel de nuci/alune, de preferat usor prajite inainte. Pasta e potrivita pentru creme sau chiar de servit pe paine, daca adaugati cacao sau ciocolata o sa fie delicioasa.

 Aveti nevoie de un robot puternic de bucatarie, care poate sa transforme bucatile de zahar caramelizat amestecat cu nuci intr-o pasta.

 pasta praline
Ingrediente:
150 g nuci/alune
150 g zahar
Mod de preparare :
Intr-o cratita se pun zaharul si nucile/alunele si se amesteca pana se topeste zaharul si imbraca nucile. O tava se unge cu ulei si se pun nucile si zaharul topit.
Lasam sa se raceasca complet, rupem in bucati si le punem intr-un robot de bucatarie cu lama de otel in forma de S.
 Pulsam pana se marunteste totul, apoi crestem viteza si lasam pana se formeaza o pasta praline (zaharul se incalzeste si in amestec cu nucile se formeaza pasta).
Daca doriti puteti adauga si cacao in pasta.
 pasta praline

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *