Clatite umlute cu pui, ciuperci si smantana, gratinate

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Va prezint cea mai buna reteta de clatite cu ciuperci si pui, pur si simplu delicioase.

clatite cu ciuperci si pui

  Imi plac la nebunie clatitele, dar le fac rar pentru ca nu le rezist si nici nu le numar :))
Sarate am mancat mai rar, dar acum am facut cele mai bune clatite cu ciuperci si pui,  cred ca gustul a fost dat de ceapa verde tocata in compoztia.


Cu siguranta o sa le repet in fel si chip, dar neaparat cu ceapa verde in aluat 🙂
   Nu va ma zic de combinatia: pui, smantana, ciuperci, marar, care e dementiala si eu o ador.
Ce sa zic?! Aceste clatite chiar merita facute, sunt perfecte pentru micul dejun de weekend sau  pentru pranz/cina, daca puneti alaturi si o salata.

clatite cu ciuperci si pui

 Ingrediente pentru clatite cu ciuperci si pui:

10 clatite/5 portii
Aluat:
250 g faina
1/2 lingurita praf de copt
350 ml apa minerala
150 ml lapte
1 ou2 linguri ulei
sareUmplutura:
250 g piept de pui
200 g ciuperci
1 legatura ceapa verde/1 ceapa mica
2 catei usturoi
200 g smantana
1 lingurita amidon
100 ml apa
marar
sare, piper+ 150 g cascavalMod de preparare:Intr-un bol punem faina, sarea si praful de copt, adaugam apa, laptele, oul si uleiul; omogenizam cu un tel sau mixer. Adaugam si ceapa verde tocata, pentru un gust mai bun.
O tigaie de clatite se incinge bine si se unge cu ulei, se toarna un polonic din compozitie si se coace clatita pe ambele parti pana se rumeneste.
Se aseaza suprapuse pe un platou.Umplutura:

Intr-o tigaie adanca punem ceapa verde/uscata tocata marunt, usuturoiul si le calim intr-o lingura cu ulei, apoi adaugam ciupercile, pieptul de pui taiat bucatele mici si condimentele. Se calesc impreuna, se adauga apa si se lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi se adauga smantana amestecata cu amidonul si putina apa, se amesteca incontinuu pana se leaga compozitia, adaugam mararul si lasam deoparte.
Gustati umplutura si clatitele si astfel adaugati sare dupa gust.
Pe un tocator de lemn asezam clatita, punem 1 lingura din umplutura, o repartizam pe jumatate din clatita, presaram putin cascaval ras si rulam clatita.
Clatitele cu ciuperci si pui se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se presara cascaval ras, se pun 10-12 minute (doar cat sa se topeasca cascavalul si sa se rumeneasca putin), in cuptorul preincalzit.

Se servesc calde cu sos de iaurt/smantana si salata.

 

clatite cu ciuperci si pui

 

clatite cu ciuperci si pui

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

You may also like

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *