Mini cupole cu mousse de iaurt si cirese

 

   Deserturi cu cirese pregatesc in fiecare vara.

 

deserturi cu cirese

De curand mi-am achizitionat niste forme de silicon in forma de sfera/cupole si era neaparata nevoie sa le pun la treaba.

Am inceput cu niste cupole de ciocolata, cu blat de cacao si mousse de ciocolata, iar pentru ca nu am reusit sa le pozez, am repetat “figura” si am facut aceste mini cupole cu mousse de iaurt si jeleu de cirese ca doar este sezonul deserturilor cu cirese. Perfecte pentru vara, racoritoare si usoare, aceste cupole pot incheia o masa delicioasa si cu siguranta nimeni nu o sa refuze deserturi cu cirese, doar sunt cele mai bune.

deserturi cu cirese
Dacia nu aveti forma de silicon in forma de sfera, nu-i bai le puteti monta intr-o forma asemanatoare, de exemplu cea de muffins (tot de silicion) sau puteti face reteta in forma de tort sau prajitura. Cantitatile ajung pentru o forma rotunda cu diametrul de 20 cm sau o tava dreptunghiulara (22×22 cm), pasii sunt aceeasi.
Abia astept o incercati! 
Ingrediente:
12 sfere
Blat dacquoise:
4 albușuri
70 g zahar
60 g faina de migdale
40 g nuca de cocos
40 g faina
1 lingura ulei
esenta de migdale/vanilie
Mousse de iaurt:
400 g iaurt grecesc
180 g zahar
7g gelatina
30 ml apa
300 g smanta pentru frisca
vanilie
Jeleu de cireșe:
300 g cirese
100 ml apa
100 g zahar
                             2 lingurițe amidon
7 g gelatina
30 ml apa
colorant (optional)
Glazura:
200 ml apa
200 g zahar
100 ml smanta pentru frisca
100 g ciocolata alba
7 g gelatina
30 ml apa
colorant rosu
Mod de preparare:
Blat dacquoise:
 Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar. Faina se amesteca cu nuca de cocos si faina de migdale, apoi se incorporeaza in spuma de albus, se adauga esenta si 1 lingura cu ulei.
Compozitia se intinde in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 12=15 minute la temperatura medie.
Lasam sa se raceasca, apoi decupam 12 cercuri.
Jeleu de cirese:
Ciresele, apa si zaharul se pun intr-o cratita, pe foc mediu, se da in cateva clocote, apoi se adauga amidonul dizolvat in putina apa si colorantul, se amesteca incontinuu pana se ingroase putin, apoi se adauga gelatina hidratata si se ia de pe foc.
Jeleul se repartizeaza in cele 12 sfere si se pun formele la  congelator.
Mousse de iaurt:
Iaurtul se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar/zahăr pudra. Gelatina hidratata si dizolvata la microunde se amesteca mai intai cu cateva linguri cu iaurt, apoi se incorporeaza in restul compozitiei.
Smantana pentru frisca se bate, adaugand spre final zaharul ramas. Frisca se incorporeaza in compozitia de iaurt, se adauga vanilie si se amesteca.
Jeleul inghetat se scoate din forme, se pune mousse de iaurt pana la jumatatea formelor, se aseaza jelul inghetat si se continua cu mousse, lasand loc si pentru capacul de blat, pe care il asezam deasupra.
Bagam formele de silicon din nou la congelator pentru 2-3 ore, pana ingheta complet.
deserturi cu cirese pasi
(4 mini sfere, exemplificare cum se realizeaza aceste deserturi cu cirese)
Glazura:
Zaharul si apa se pun pe foc si se fierbe cateva minute, se retrage de pe foc, se adauga colorantul si gelatina hidratata. Ciocolata tocata se topeste impreuna cu smantana lichida, apoi se amesteca cu cealalta compozitie, se amesteca usor cu o spatula si se lasa sa se racesaca, dar sa ramana inca lichida.
Se scot sferele din forme si se aseaza pe un gratar, asezat la randul lui deasupra unei tavi. Se toarna glazura peste fiecare forma,  se lasa sa se scurga excesul si se transfera pe un platou.
Se decoreaza cu nuca de cocos sau ciocolata alba.
deserturi cu cirese cupole mousse

 

deserturi cu cirese mousse

 

deserturi cu cirese

 

deserturi cu cirese

 

deserturi cu cirese
 (Cupole cu jeleu de cirese si mousse de iaurt-sectiunr-deserturi cu cirese)

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

You may also like

6 comentarii

  1. Ma scuzați însă reteta este un pic eronata mai exact în mousse de iaurt în rețetar este specificat ZAHAR iar în modul de preparare este specificat ZAHAR PUDRA ??? LA jeleu în rețetar nu este specificat AMIDONUL însă în modul de preparare da dar gramajul amidonului nu ????????????

    1. Draga mea,
      In primul rând, te rog, atunci când postezi un comentariu sa nu faci asta ca și cum ai tipa la autor, adică sa folosești Caps Lock și multe semne de întrebare.
      Este la fel dacă folosești zahăr tos sau zahăr pudra. Eu îl macin acasă, de aceea eroarea.
      Da, la jeleu am omis la ingrediente amidonul, am modificat acum. Nu e nicio tragedie dacă nu se pune.
      O zi frumoasa!

  2. daca tot POSTEZI o reteta nu crezi ca ar fi bine sa fii atenta ??? nu toata lumea este experta in bucatarie …si nu tip la autor cand pun semnele ci sunt doar din
    PANICA ..

  3. Multumesc mult pentru reteta! Arata excelent! Tipurile de pretarate le-am folosit in alte retete pana acum(mai putin glazura), nu m-am gandit sa le combin in acest fel.
    Pentru glazura exista vreun truc pentru a nu da gres?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.