Cod la cuptor cu piure de mazare

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 

 cod la cuptor cu piure de mazare

Niciodata nu m-am complicat sa fac feluri principale foarte costisitoare, incerc mereu sa pornesc de la un ingredient principal pe care il am la indemana si fac un mic inventar cu ce mai am prin camara/frigider. Felul acesta, compus din cod in crusta crocanta si piure de mazare, desi este foarte bun, se face usor si nu necesita foarte multe cumparaturi.

Combinatia de cod la cuptor, in crusta crocanta cu piureul de mazare este foarte buna. Imi place ce a iesit si va recomand si voua sa incercati reteta.

cod la cuptor cu piure de mazare

Ingrediente:

4 portii
Cod la cupor in crusta crocanta:

4 bucati de cod

2 felii de paine veche

sare, piper

1 lingurita unt

busuioc proaspat

coaja de lamaie

1 lingura cu unt

100 ml vin alb

rosii cherry.

Piure de mazare:

450 g mazare congelata

1 ceapa tocata

2 linguri unt

1 lingura smantana grasa

sare, piper

menta/marar

 
Mod de preparare:
Cod la cuptor in crusta crocanta:
Pestele il condimentam cu sare si piper, il asezam intr-o tava de termorezistena, punem rosiile, vinul si bucatele de unt. Intr-un robot de bucatarie cu lama in forma de S punem painea veche, cubuletul de unt, sare, piper, busuioc verde si coaja rasa de lamaie; pulsam de cateva ori pana obtinem firimituri fine. Punem cate o lingura cu firimituri peste bucatile de peste si coacem in cuptor aproximativ 25 minute.
 cod cu piure de mazare (9)
cod cu piure de mazare (12)
Piure de mazare:
Intr-o tigaie adanca  punem 1 lingura unt si putin ulei, calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam mazarea congelata, sare, piper si marar tocat. Adaugam supa/apa cat sa acoperim mazarea si fierbem 20 minute. Cand e fiarta mazarea strecuram si asezam boabele de mazare intr-un robot, adaugam 1 lingura de unt si una de smantana grasa, sare, piper si menta/lamaita proaspata. Pulsam pana obtinem o pasta fina sau mai putin fina, in functie de preferinte.
Pastram piureul la cald.
 cod cu piure de mazare (11)
Din busuioc, ulei de masiline, 1 catel de usturoi si sare facem un sos intr-un mojar, stoarcem si 2-3 picaturi de lamaie.
Pe un platou punem piureul de mazare, boabe de mazare si sos de busuioc, iar in mijloc punem bucatiile de peste.
 cod cu piure de mazare (7)
 cod cu piure de mazare (1)
cod la cuptor cu piure de mazare
cod cu piure de mazare (2)

 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *