Mousse de ciocolata

Mousse de ciocolata

mousse de ciocolata
mousse de ciocolata

 

mousse de ciocolata

 

Mousse-ul de orice fel este preferatul meu, dar acest mousse de ciocolata e cel mai bun.
Fin, aerat si cu gust intens de ciocolata, e ceea ce poate incheia o cina delicioasa.

 

Ingrediente mousse de ciocolata:

200 g ciocolata neagra
2 galbenusuri
100 g zahar
2 albusuri
1 lingura zahar
300 ml smantana pentru frisca
Decor:
Ciocolata tocata
cacao
frisca
Mod de preparare mousse de ciocolata:

Galbenusurile se amesteca cu 100 g zahar tos si 70 ml lapte, se pune bolul pe bain marie si se amesteca pana se ingroase putin, apoi se adauga ciocolata tocata marunt.

Albsurile se bat cu un praf de sare pana se transforma in spuma, apoi se adauga zaharul tos mixand incontinuu pana se dizolva zaharul si obtinem o bezea lucioasa.
Frisca se bate spuma tare si se lasa deoparte. Dupa ce amestecul de ciocolata se racoreste (il lasati 10 minute la frigider) se incorporeaza bezeaua si frisca batuta si se amesteca cu o spatula de silicon, in pale. Spuma obtinuta se repartizeaza in pahare/cani, se pune cate o lingurita de frisca, se presara ciocolata tocata sau/si cacao.
mousse de ciocolata

 

Salvează

Salvează

Salvează

Comments

comments

You may also like

Un comentariu

  1. Ce frumos ați schimbat blog-ul. Felicitari pentru tot ce faci! Îmi place cum găsești, am făcut multe din rețetele dumneavoastră și am fost mândră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *