Salata Caesar

Salata Caesar, o salata delicioasa de vara, potrivita si pentru diete, inlocuind iaurtul grecesc cu unul mai slab.

salata caesar

salata caesar

E vara, e cald si pe langa faptul ca nu vrem sa stam foarte mult in bucatarie, parca nici nu avem pofta de mancaruri grele.

O salata e mereu binevenita, iar acesata salata are tot ce ne trebuie: legume, proteine si putini carbohidrati. Stiu ca nu trebuie sa amestecam ultimele doua categorii de alimente, dar acest lucru e destul de greu de respectat si eu cred ca echilibrul e cheia.

Salata Caesar inlocuieste cu succes atat prnzul, cat si cina, fara sa aveti nevoie si de altceva.

Asadar reteta pentru Salata Caesar:

Ingrediente:

1 salata iceberg

3 oua fierte

100 g bacon

4-5 felii de paine

rosii cherry

300 g piept de pui

1/2 lingurita sare

piper

boia de ardei dulce

Sos de iaurt:

300 g iaurt grecesc

1/2 lamaie

1 lingura ulei de masline

marar tocat

1 lingurita otet

1 catel usturoi

1/2 lingurita mustar

sare, piper

Mod de preparare:

Salata iceberg se spala foaie cu foaie si se rupe in bucati, o asezam intr-un bol incapator. Bacon-ul il taiem cubulete si il rumenim bine intr-o tigaie incinsa, fara adaos de grasime. Pieptul de pui il condimentam si il gatim pe gratar cateva minute, sa se rumeneasca, dar sa ramana fraged.

Ouale se fierb si se taie in sferturi. Painea se stropeste cu ulei de masline si se rumeneste in tigaie/cuptor, apoi se taie cubulete.

Sos de iaurt:

Intr-un borcan punem toate ingredientele si agitam de cateva ori pana se omogenizeaza.

Peste salata rupta presaram ulei, apoi bacon-ul rumenit, rosii cherry taiate in doua, pieptul de pui taiat fasii, cubuletele de paine si la sfarsit sosul de iaurt.

Inainte de servire amestecam.

salata caesar

salata caesar

salata caesar

Salvează

Salvează

Salvează

Comments

comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *