Saramura de pastrav

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Saramura de pastrav, un preparat delicios ce se poate face si acasa.

saramura de pastrav

Daca nu ajungeti la mare sa mancati o saramura de peste buna, atunci e cazul sa va faceti acasa. Nu e nimic complicat si nu e obligatoriu sa va saturati dintr-o portie. O saramura buna e picanta si se serveste cu mamaliguta, un deliciu. Eu am ales sa fac o saramura de pastrav, neaparat pestele sa fie proaspat.

saramura de pastrav

Ingrediente saramura de

pastrav:

3-4 pastravi

4-5 rosii

2 ardei capia

2 ardei iuti

patrunjel verde

7-8 catei de usturoi

sare, piper

foi de dafin

saramura de pastrav

Mod de preparare saramura de pastrav:

Pestele se cresteaza din loc in loc si se presara sare grunjoasa, apoi se prajeste pe gratarul incins, apoi se lasa deoparte (daca doriti ii puteti scoate pielea si oasele, asa cum am facu eu).

Rosiile le crestam si se asezam pe gratarul incins, la fel si ardeii capia.

saramura de pastrav

Cand sunt gata se se decojesc si se taie cubulete.

Intr-o oala pune 1.5 L apa, legumele taiate cubulete, sare, piper, foi de dafin, ardei iute, usturoi pisat si patrunjel verde.

saramura de pastrav

Fierbem zeama 20 minute, apoi o turnam peste pestii asezati intr-o tava incapatoare. Adaugam patrunjel proaspat si acoperim. Lasam sa se intrepatrunda aromele, aprox 15 minute.

Servim saramura cu mamaliguta calda.

saramura de pastrav

 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *