Lava cake/ Vulcan de ciocolata cel mai rapid desert

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

lava cake (1)

Cu siguranta lava cake este cel mai bun desert mancat vreodata, si pe langa acest lucru mai este si foarte usor de facut.

Cu aceasta reteta sigur o sa va reuseasca din prima acest desert si o sa-i cuceriti pe cei care o sa guste.

 

lava cake 6

3

Lava cake

4 portii:

150 g ciocolată (55% cacao)

150 g unt(85% grăsime)

80 g zahăr pudra (măcinat)

2 ouă întregi

2 gălbenuşuri

50 g făină.

lava cake (8)
Pentru început ungem formele de ceramica cu unt şi le tapetăm bine, bine cu cacao, astfel încât să nu se lipească compoziţia de ele.
Apoi tocăm ciocolată mărunt şi o topim împreună cu untul, pe bain marie sau la microunde.

lava cake preparare (1) lava cake preparare (2)

Separat amestecăm cu un tel ouăle, gălbenuşurile şi zahărul pudră (eu îl fac acasă, în râşnită de cafea).

lava cake preparare (3)

Peste ciocolata topită şi lăsată două minute să se răcorească, turnam amestecul de ouă şi zahăr şi amestecăm cu telul.

La sfârşit punem făina şi omogenizăm.

lava cake preparare (5)

Împărţim compoziţia în cele 4 forme (sau mai multe dacă sunt mai mici, trebuie să fie umplute doar 2/3) şi coacem în cuptorul preincazit 15-16 minute sau 13-14 dacă sunt forme mai mici.

lava cake preparare (6)

Eu am cuptor clasic şi nu pot controla temperatura, de obicei ele se coc la 180/200 grade, dar cel mai simplu e să le verificam: interiorul trebuie să fie moale,  marginile solide, iar la suprafaţă o să apară mici crăpături.
Scoateţi formele din cuptor când sunt gata şi lăsaţi-le să se răcească 5 minute, apoi treceţi cu un cuţit pe margine şi răsturnaţi-le pe o farfurie.

Se servesc cu sos caramel, îngheţată, frişcă bătută sau sos de fructe de pădure (eu aşa le prefer pentru că fructele acrişoare se potrivesc cu ciocolată).

lava cake

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *