Pilaf de orez cu pui

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Pilaf de orez cu pui

Nu imi vine sa cred ca este aproape un an de cand am postat ultima reteta pe blogul meu.  In acest timp s-au intamplat si bune si rele, a fost un an greu, dar am primit cel mai frumos cadou, pe care il port in burtica.

Am ramas cat de cat activa pe facebook, dar acum mi-am propus sa revin si pe blogul meu drag. Recunosc ca nu am mai facut atat de multe dulciuri, cu exeptia celor facute la comanda, dar asta si pentru ca in primele luni de sarcina am avut multe greturi si nu am putut sa fac mare lucru.

Acum mi-am propus sa revin pe blog cu idei de mancaruri pentru cina si pranz sau mic dejun. Sper sa ma tin de treaba.

Reteta de astazi nu este nimic complicat, probabil majoritatea o stiti, dar cu siguranta sunt incepatori care au nevoie si de astfel de retete.

In copilarie mancam doar orez cu lapte, nici nu vroiam sa aud de pilaf de orez cu pui, acum insa il ador.

Ingrediente:

2 linguri ulei

1 ceapa mare

1 ardei capia/rosu

1 morcov

200 g orez

500-600 g carne de pui

sare, piper

patrunjel verde

Mod de preparare:

Taiem ceapa si ardeiul marunt, morcovul cubulete. Intr-o cratita antiaderenta punem 2 linguri de ulei si legumele.

pilaf de orez cu pui-preparare

Le calim pana se inmoaie si isi elibereaza aromele. Adaugam orezul si „il prajim” cateva minute, amestecand incontinuu.

pilaf de orez cu pui-preparare2

pilaf de orez cu pui-preparare1

Prajirea orezului are rolul de a absorbi ulterior lichid si de a obtine un pilaf cremos. Adaugam apa, cam de 4 ori mai multa decat cantitatea de orez si condimentele. Acoperim cu un capac si fierbem la foc mic, amestecand din cand in cand. Daca s-a evaporat lichidul incercam sa vedem daca bobul de orez este fiert, in caz contrar mai adaugam apa/supa calda si continuam fierberea. La final nu trebuie sa lasati sa se evapore tot lichidul, orezul absorbind apoi.

Adaugam verdeata si potrivim gustul de sare.

Separat prajim carnea in ulei, apoi adaugam peste orez 2 linguri din grasimea din tigaie, amestecam, apoi asezam bucatile de carne deasupra. Acoperim cu un capac si lasam sa se odihneasca 15 minute.

 

Salvează

You may also like

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *