Supa de linte rosie

Am primit de la SanoVita si Heinner Electrocasnice super colet cu ingrediente sanatoase si un multicooker minunat, perfect pentru gatit mancaruri sanatoase.

Am inceput cu o supa de linte delicioasa, indragita si de fetita mea.

Ingrediente:

200 g linte rosie Sano Vita

2 linguri ulei de susan Sano Vita

2 cepe

1 ardei rosu

1 ardei verde

1 bucata telina

1 morcov mare

suc de rosii/pasta de tomate

verdeata

sare, piper (dupa gust, optional)

Am pus lintea in apa rece. Am taiat legumele cuburi si le-am pus in vasul multicooker ului cu 2 linguri ulei de susan si 1/2 ceasca de apa.

Am folosit functia sote si am sotat legumele 15 minute, apoi am adaugat lintea scursa si 1,5l apa. Am setat pe functia stew/soup. Spre finalul timpului am adaugat sucul de rosii si verdeata.

Eu nu am pus sare si piper, pentru ca i-am dat si fetitei de 1 an si 1 luna, deci o reteta babyfriendly.


Supa de linte la multicooker

Continue Reading

Pate din ficat de pui, babyfriendly

pate de pui babyfriendly

Imi place foarte mult sa mananc pate din ficat de pui, asa ca mai mult pentru pofta mea m-am pornit sa fac bunatatea aceasta de pate.

     I-a placut si fetitei mele, asa ca a fost un succes total! Va las reteta pentru cel mai bun pate din ficat de pui, potrivit si pentru copii inca de la începutul diversificarii.

Ingrediente:

500 g ficat de pui

2 cepe potrivite

150 g unt 82% grasime

2 linguri ulei de masline

2 foi dafin

2 crengute cimbru

sare*

*Sare puteti adauga pentru copiii peste 2 ani+, noi am facut fara sare, adultii si-au presarat dupa ce l-au intins pe felie

Mod de preparare:

Ficateii ii punem cu cateva ore inainte in lapte si ii punem la frigider, apoi ii spalam cu apa rece.

Intr-o cratita incapatoare punem uleiul, 100 g unt si putina apa. Adauga ceapa taiata fasii si o calim bine, apoi adaugam ficateii, foile de dafin si cimbru si acoperim cu apa. Fierbem cu capacul pus pana se inmoaie ceapa si ficateii.

Pentru a obtine un pate fin eu am folosit blenderul G21, dar se poate face si inntr-un robot cu lama de metal in S.

In blender punem ficateii, ceapa si o parte din lichidul din cratita si adaugam treptat pana obtinem un pate fin si moale (o sa se mai intareasca la frigider de la unt, deci e important sa fie mai moale).

Punem pasta obtinuta in borcane sau vase mici si sigilam deasupra cu unt topit.

Pofta buna!

Continue Reading

Tort raw vegan cu afine și zmeura

 

Am făcut acest tort raw vegan încă din vara, când piețele erau pline de zmeura aromata și afine mici de pădure ?, dar din varii motive nu am apucat sa o postez.

Este un tort raw vegan delicios, perfect pentru cei mici, dar și pentru cei mari.
Ajutorul meu de nădejde a fost și de data acesta blenderul G21 perfect Smoothie, fără de care nu puteam obine un tort atât de fin.

Baza:

75g nuci

75g migdale

6 smochine

2 linguri ulei de cocos

1 lingurița cacao/carob

Crema:

400 g caju crud

200g ulei de cocos

200g apa plata

miere/sirop de agave/sirop de arțar după gust

1 păstaie de vanilie

———————————

1 banana

200 g Zmeura

200 g afine de padure

Mod de preparare:

Baza:

Punem toate Ingredientele intr-un robot un lama S și amestecam pana se formează o pasta lipicioasa. Dacă este nevoie mai adăugați putin ulei de cocos.

O tava cu diametru de 18 cm și cu pereții detașabili o tapetat cu folie alimentara.

Punem amestecul pentru baza și apăsam cu degetele pana se uniformizeaza. Punem tava la  congelator.

Crema:

Cu 12 ore înainte punem caju in apa rece sa se hidrateze.

In vasul de la blender punem caju hidratat și scurs, uleiul, păstaia de vanilie, apa plata și indulcitorul preferat. Amestecam bine pana obținem o pasta omogena.

Impartim crema in 3 părți. O parte o lăsam in blender și adăugăm zmeura, omogenizam, apoi turnam amestecul intr-o forma de Silicon și dam la congelator 15-20 minute.

Dacă nu aveți forma de Silicon , turnați crema peste blat, in forma cu pereti detasabili, tapetați cu folie acetat.

In crema doi adăugați afinele și omogenizați, apoi turnați crema peste crema de zmeura ușor îngheață, astfel încât sa nu se amestece. Din nou la congelator.

In ultimul strat de crema adăugați o banana și puneți crema peste celelalte doua straturi, lăsați 10 minute la congelator, apoi puneți baza pe care am făcut-o anterior.

Acoperiti cu folie alimentara și congelati pana a doua zi.

Dupa congelate, se scoate cu ușurintă din forma de Silicon.

Decorati cu fructe proaspete sau ce aveți la îndemâna.

*Puteti utiliza pentru creme fructe congelate.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading