Am făcut acest tort raw vegan încă din vara, când piețele erau pline de zmeura aromata și afine mici de pădure ?, dar din varii motive nu am apucat sa o postez.
Este un tort raw vegan delicios, perfect pentru cei mici, dar și pentru cei mari.
Ajutorul meu de nădejde a fost și de data acesta blenderul G21 perfect Smoothie, fără de care nu puteam obine un tort atât de fin.
Baza:
75g nuci
75g migdale
6 smochine
2 linguri ulei de cocos
1 lingurița cacao/carob
Crema:
400 g caju crud
200g ulei de cocos
200g apa plata
miere/sirop de agave/sirop de arțar după gust
1 păstaie de vanilie
———————————
1 banana
200 g Zmeura
200 g afine de padure
Mod de preparare:
Baza:
Punem toate Ingredientele intr-un robot un lama S și amestecam pana se formează o pasta lipicioasa. Dacă este nevoie mai adăugați putin ulei de cocos.
O tava cu diametru de 18 cm și cu pereții detașabili o tapetat cu folie alimentara.
Punem amestecul pentru baza și apăsam cu degetele pana se uniformizeaza. Punem tava la congelator.
Crema:
Cu 12 ore înainte punem caju in apa rece sa se hidrateze.
In vasul de la blender punem caju hidratat și scurs, uleiul, păstaia de vanilie, apa plata și indulcitorul preferat. Amestecam bine pana obținem o pasta omogena.
Impartim crema in 3 părți. O parte o lăsam in blender și adăugăm zmeura, omogenizam, apoi turnam amestecul intr-o forma de Silicon și dam la congelator 15-20 minute.
Dacă nu aveți forma de Silicon , turnați crema peste blat, in forma cu pereti detasabili, tapetați cu folie acetat.
In crema doi adăugați afinele și omogenizați, apoi turnați crema peste crema de zmeura ușor îngheață, astfel încât sa nu se amestece. Din nou la congelator.
In ultimul strat de crema adăugați o banana și puneți crema peste celelalte doua straturi, lăsați 10 minute la congelator, apoi puneți baza pe care am făcut-o anterior.
Acoperiti cu folie alimentara și congelati pana a doua zi.
Dupa congelate, se scoate cu ușurintă din forma de Silicon.
Decorati cu fructe proaspete sau ce aveți la îndemâna.
*Puteti utiliza pentru creme fructe congelate.