Cornulete fragede cu gem

 cu marmelada de gutui:
Ingrediente

Aluat
200 gr untura de porc (cam 4 linguri)
460 gr faina alba
2 pliculete praf de copt
2 linguri otet
9-10 linguri apa

Umplutura
dulceata de prune
marmelada de gutui

+
150 gr zahar pudra vanilat

Preparare
Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza.Se aduga faina si se framanta cu mana pana aluatul e omogen. Framantati apoi 5-10 minute aluatul, acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini.
Pe masa de lucru intindeti hartie de copt si pudrati-o cu faina. Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie subtirica. Decupati marginile ca sa obtineti un dreptunghi
Pe latura mica  puneti umplutura (dulceata) folosindu-va de o lingurita.
Rulati  dreptunghiul si taiati bucati din rulou pe care le asezati pe hartie de copt,in tava.
Asa procedati pana se termina aluatul(mi-a iesit o tava si jumatate de aragaz).Se dau la cuptor la foc mediu  25-30 min. Cand le scoateti din cuptor, le treceti fierbinti prin zahar pudra vanilat.

You may also like

8 comentarii

    1. Gabriela ma bucur tare mult ca ti-au placut 🙂 Am facut si eu de sarbatori, dar nu am reusit sa refac pozele 🙂
      Te pup si astept impresii si la alte retete incercate!

  1. Foarte foarte bune… Iti multumesc pentru reteta… Am pacalit`o pe mama cu reteta asta… A facut ea saptamana trecuta niste cornulete cu o reteta de a ei… Au iesit ca "pixu"… Astazi i`am zis ca ma apuc sa fac niste cornulete cu o reteta noua… Cand au fot gata i`am zis ca nu au iesit si ca s`au intarit… Cand i`am dat sa guste a zis "WOOOOW"… Am si acum imaginea ei intiparita in minte la cat de mirata a fost de gust… Ms mult inca odata si o sa incerc si alte retete… :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.