Ingrediente:
2 dovlecei medii
2 oua
150 ml bere
170 g faina
Sare,piper
Patrunjel
400 ml ulei
Mod de preparare:
Dovleceii se spala si se taie felii nu foarte groase.Se sareaza si se aseaza pe servetele absorbante,se intorc pe ambele parti.
Ouale se bat cu un praf de sare si piper,se adauga berea si se omogenizeaza.
La sfarsit se incorporeaza faina si se condimenteaza dupa gust; se adauga si patrunjel tocat. Aluatul pbtinut trebuie sa fie putin mai gros decat cel de la clatite.
Intr-o tigaie se pune uleiul si se incinge bine. Dovleceii “uscati” se trec prin aluat si se pun in uleiul incins,dupa ce se fac pe o parte se intorc pe cealalta.
Se scot dovleceii rumeniti pe o tava tapetata cu servetele.
3 comentarii
mie imi plac doveceii pane insa sotul meu nu-i atinge fapt pentru care ii prepar foarte ras insa acum mi-ai facut pofta 🙂
O seara minunata iti doresc!
si eu fac foarte des, insa le fac cu permet , asa ii plac sotului meu, dar sunt delicioase si cu ou si pesmet ! un week-end placut sa ai!
Mie imi plac in sos de rosii cu putin usturoi. Dar la fel, cei din familie nu manaca si fac foarte rar..