Profiterol cu inghetata de cirese

Aluat:
225 ml apa
125 ml ulei
140 g faina
4 oua(3 mari)
un varf de cutit sare
Glazura:
100 g ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
Cojile: 
Apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat.Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios.
Se toarna intr-un pos si se deseneaza rozete in tava sau se foloseste un proportionator de inghetata. Se dau la cuptor aprox 30 min(pana se rumenesc deasupra).Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim.NU SE DESCHIDE USA!!!
Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.
Se taie capacelele la choux si se umplu cu 1/2 globuri de inghetata,se pune capacelul si se baga la congelator. Ciocolata se topeste la baine marie impreuna cu frisca lichida,se lasa sa se racoreasca putin apoi se pune pe fiecare profiterol. Se da din nou la congelator,in recipiente acoperite. Se poate pastra in congelator si se scoate cu 10 minute inainte de servire. 

You may also like

5 comentarii

  1. foarte,foarte reusite pozele.sunt sigura ca a fost foarte gustos profiterolul tau.eu stiam o alta reteta….profiterolul pe care il stiu eu arata diferit,are ceva frisca si sos de ciocolata.oricum tot grozav ramane.pupicei

  2. Sarah profiterolul se face in mai multe moduri,este adevarat,dar la baza are inghetata si gogoselele acestea,restul e imaginatie 🙂 o sa revin cu reteta mai tarziu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.