Aceasta este a doua varianta de ‘ciorba de perisoare’, in care am adaugat smantana si am eliminat bulionul 🙂 Mie imi place mult mai mult aceasta varianta, mi se pare mai interesant gustul si mai elegant ca produs final 😉
Ingrediente:
Perisoare:
500g carne tocata
100 g orez
1 ou
100 g orez
1 ou
Sare,piper,patrunjel
Ciorba:
2 cepe
1 morcov
1 ardei rosu
1 ardei galben
70 g orez
3 cartofi
100 g smantana
50 ml lapte
1 lingura amidon
sare,piper
patrunjel
otet/lamaie
Mod de preparare:
Ceapa se taie julien , ardeiul si morcovul cubulete . Intr-o cratita se pun 2 linguri ulei, apoi se adauga legumele; se calesc putin impreuna, apoi se adauga apa si condimentele. Se fierb 15-20 minute, apoi se adauga orezul spalat, cartofii si perisoarele.
Perisoare:
Carnea se amesteca cu orezul, oul, patrunjel, sare si piper si se amesteca bine. Din compozitia obtinuta se formeaza perisoarele(cu mainile umede) si se aseaza pe un tocator sau o tava.
Smantana se amesteca cu laptele si amidonul, apoi se adauga cate un polonic de ciorba, amestecand incontinuu pana ajunge la temperatura ciorbei din oala. Focul se micsoreaza si se adauga amestecul cu smantana amestecand incontinuu. Se da intr-un clocot si se opreste focul.
Se asezoneaza cu verdeata. Se seveste calda, acrita cu otet sau zeama de lamaie.
Weekend placut!
3 comentarii
Ciorba mea preferata!!!Buna tare!Yummy!Pupici!
Si a mea Licuta, desi in ultima vreme am incercat atatea combinatii de supe/ciorbe de nu mai stiu care e mai buna 🙂
Buna ziua!
Cristina's world si eLady.ro te invita la concurs! Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
Mult succes!