Aluat choux a la creme:
Cand aluatul este racit, se adauga ouale, mixand bine dupa fiecare, inainte de a adauga urmatorul ou. La sfarsit se obtine un aluat cremos si lipicios. Aluatul se pune intr-un posh cu un dui rotund si se spriteaza cercuri mici de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele. Se vor coace doua tavi. Tava se introduce in cuptorul prencalzit pentru 20-25 minute( in primele 10 minute la tem de 180 grade Celsius, apoi la 150-160 grade C). Nu se deschide usa cuptorului si se lasa sa se raceasca in cuptor, apoi se reaprinde si se coace cealalta tava.
si se se pune pe flacara mica; se amsteca incontinuu cu un tel pana se ingroase ca o budinca, apoi se opreste focul si se adauga un cubulet mic de unt. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu frisca batuta spuma.Crema se pune intr-un posh prevazut cu un dui ascutit, pentru umplut si se umplu choux-urile.Ganache de ciocolata:
Frisca lichida se pune intr-o cratita si se incalzeste. Atentie, incalziti doar, nu trebuie sa dea in fiert. Se retrage de pe foc si se toarna intr-un bol in care este ciocolata tocata. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se lasa sa se raceasca(la frigider) 1-2 ore.
Dupa ce s-a racit complet se mixeaza pana se deschide la culoare si capata o consistenta pufoasa; nu exagerati cu mixatul, trebuie doar sa aeram putin crema.
Foita de ciocolata:
Ciocolata tocata se pune intr-un bol de sticla pe bain marie, fara ca apa sa atinga bolul. Cand ciocolata este topita se toarna ciocolata pe o hartie de copt si se intinde cu o spatula in strat subtire, intr-un dreptunghi. Se lasa sa se raceasca (daca se poate deschideti geamul de la bucatarie). Cand ciocolata este racita taiati patrate/cercuri sau triunghiuri.
Fiecare choux se decoreaza cu foita de ciocolata si ganache de ciocolata.