Prajitura televizor

   
O prajitura delicioasa,cu blaturi pufoase si crema cu aroma de lamaie 
Ingrediente   
2 blaturi de cacao: 
250 g faina  
5 oua  
120 g unt  
150 g zahar  
150 ml lapte  
3 linguri cacao  
10 g praf de copt  
Blatul alb:  
4 oua 
4 linguri apa 
8 linguri zahar 
8 linguri faina 
10 g praf de copt  
Crema: 
350 ml lapte 
4 linguri faina  
2 linguri amidon 
250 g rama maestro 
250 g zahar 
vanilie 
coaja rasa de lamaie 
zeama de lamaie 
+ 
100 ml sirop 

    Mod de preparare:

    Blaturi de cacao:
    Ouale se separa.Albusurile se bat spuma tare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si untul partial topit pana se omogenizeaza,se adauga laptele si se amesteca bine.Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se incorporeaza cu grija in aluat,apoi se amesteca cu albusurile pana se omogenizeaza.Compozitia obtinuta se imparte in 2 parti egale si se coc doua blaturi in tava aragazului tapetata cu hartie de copt.Se lasa la racit.


    Blatul alb:
    Ouale se separa.Albusurile se bat spuma tare.Galbenusurile se freca cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga apa si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in aluat.La sfarsit se incorporeaza albusurile si se toarna compozitia in tava aragazului,tapetata cu hartie de copt.Se coace blatul aprox 30 de minute la cuptorul preincalzit.

    Crema:
    Laptele si zaharul se pun intr-o cratita pana ce zaharul se topeste.Faina se amesteca cu amidonul intr-un castron.Peste faina se toarna un polonic de lapte cald si se amesteca bine cu un tel;compozitia rezultata se toarna treptat in laptele cald si se amesteca incontinuu pana se ingroase.Se lasa la racit.
    Margarina la temperatura camerei se mixeaza cu 1 lingura de zahar pudra si se incorporeaza treptat crema de late,se rade coaja de lamaie,se adauga vanilia si zeama de lamaie si se mixeaza bine pana obtinem o crema consistenta.

    Asamblare:
    Pe un platou se aseaza unul dim blaturile de cacao si se stropeste foarte putin cu sirop,se intinde 1/2 din cantitatea de crema,se aseaza blatul alb,se stropeste cu sirop,se toarna restul de crema si se acopera cu ultimul blat de cacao.Se lasa peste noapte la frigider,apoi se proportioneaza;Se poate servii pudrata cu zahar.
    sursa:culinar.ro cu modificari la crema

    sursa

    You may also like

    7 comentarii

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.