Pentru ce este duminica va rasfat cu niste biscuiti cu ciocolata, absolut deliciosi. I-am facut acum, aproximativ o luna, dar dintr-un motiv sau altul nu am apucat sa ii postez.
Sa avaeti o duminica excelenta.
Sa avaeti o duminica excelenta.
Ingrediente:
Biscuiti:
100 g unt
120 g zahar
1 ou
90 g banana
80 ml lapte
280 g faina
35 g cacao
5 g praf de copt
Vanilie
Crema:
120 g zahar pudra
100 g unt
100 g crema de alune/100 g ciocolata
32 bucati
Mod de preparare:
Biscuiti:
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana incepe sa nu se mai simte, apoi se adauga oul si se mixeaza bina pana se incomporeaza, apoi se adauga banana pasata si laptele.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua; se cerne peste compozitie si se mixeaza bine.
Aluatul obtinut se acopera cu folie alimentara si se pune in frigider pentru 1 ora. Cu mainile infainate se formeaza bilute care se aplatizeaza si se pun pe haria de copt. Se vor coace doua tavi de aragaz.
Fursecurile se coc 10-15 minute la temperatura medie, apoi se scot pe o tava. Se lasa sa se raceasca.
Crema:
Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga crema de ciocolata sau cocolata topita (si lasata 5 minute sa se racoreasca). Se mixeaza bine crema si se pune cate o lingurita in mijlocul unui biscuite, apoi se lipeste celalat apasand usor.
Biscuiti se aseaza pe o tava invelita in folie si se dau pentru o jumatate de h la frigider pentru a se intari crema, apoi se scot si se pastreaza in cutii inchise.
Nota:
1) aluatul pentru biscuiti este lipicios, asa trebuie sa fie, nu adaugati mai multa faina ;
9 comentarii
super arata,felicitari,gustosi,buna reteta,o zi frumoasa
arata foarte bine..cerd ca sunt perfecti pe masa de Craciun…
Cum pot arata Andreea!! imi lasa gura apa !!! superba prezentare!
Deliciosi biscuitii!
Ce buni sunt!!!
Andreea, arata minunat!
Cu mare drag te astept sa dai curs provocarii "How Christmas tastes around the world" gatind un preparat pentru masa de Craciun specific regiunii in care locuiti! Mai multe detalii gasesti la mine pe blog, aici
http://cantboilanegg.blogspot.com/2011/11/how-christmas-taste-around-world.html
Pupici si te astept cu drag!
cum sunt dupa ce-s gata? moi pufosi sau sfaramiciosi?
Alexandra
Alexandra imediat dupa ce ii faci nu sunt moi, dar a doua zi sunt perfecti, sau dupa mai multe zile 🙂
mmmm…voi face si eu impreuna cu cei mici 🙂