Black and white cupcakes



         De acum începem cu reţete mai serioase și potrivite pentru masa de sărbători 😉 Eu mi-am propus anul acesta sa fac de sărbători un Candy Bar (si sper sa reușesc) unde sa am multe feluri de prăjituri și prajiturele, cate puţin din fiecare, sa fie pe alese 🙂 Acesti cupcakesi se potrivesc de minune pentru iubitorii de ciocolată, asa ca probabil o sa pregatesc si atunci.
   Eu va dau ingredientele pentru 12 bucati, dar daca vreţi mai puţine, adică 6 bucăţi, înjumătăţit cantitățile sau puteți face 12 și sa îi oferiți cadou 😛

Ingredinte:
(12 bucati)
120 g unt
2 oua
140 g faina
150 g zahar
100 g ciocolata
2 linguri cacao
1 lingurinta praf de copt
1 lingurinta esenta de vanilie
1 banana
Frostingul:
150 g ciocolata alba
100 ml frisca lichida
2 linguri zahar
1 lingurinta esenta de vanilie

Mod de preparare:
Cupcakes:
Untul moale, ouale, zaharul, faina amestecata cu praful de
copt, piureul de banana si ciocolata topita se pun intr-un bol si se mixeaza
impreuna pana se omogenizeaza totul.
Formele pentru muffins se tapeteaza cu forme din hartie si
fiecare se umple 2/3. Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coc
pentru 12-15 minute, la temperatura medie. Se opreste focul si se lasa sa se
raceasca.
Frostingul:

 Ciocolata rupta bucati se pune intr-o
cratita cu  frisca lichida si zaharul si se pune pe foc mic, pana se topeste
ciocolata. Glazura obtinuta se lasa sa se racoreasca, apoi se lasa la
frigider pentru 2 ore.Se adauga 1 lingurinta esenta de vaniliesi se amesteca. Dupa ce a stat la rece se mixeaza bine pana devine cremoasa.

Frostingul se pune intr-un pos cu un dui si se orneaza cupcakes-urile racite. Se presara ciocolata rasa.

You may also like

7 comentarii

  1. Ce ciocolata folosesti de iese crema atat de alba, a mea se inchide mereu la culoare cand o topesc.
    Si inca o intrebare: nu-i frostingul prea dulce daca peste 150g de ciocolata mai punem si 2 lnguri de zahar? Putem sa-l incercam si fara zahar?

    Multumesc pentru reteta.

    1. Iulia cred ca am folosit Milka aici, nu mai stiu exact ca am facut reteta mai demult 🙂 Dar folosesc si una de la Lidl. Avand in vedere ca este si frisca lichida, care este alba, atunci cand le bati se dschide la culoare 🙂

      Poti sa o faci si fara zahar, nu este nicio problema. Daca ti se pare ca nu este dulce, poti adauga la sfarsit zahar pudra.

      Cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.