Cupcakes cu vanilie si capsune



            Astazi este o zi speciala, Ziua copilului asa ca merita sa o sarbatorim, cu ceva dulce, colorat si pe placul copiilor 🙂 
Ce poate fi mai bun ca niște cupcakesi colorati si buni foc ?! 🙂
          Ceea ce imi doresc eu pentru toți copilașii este ca macar in aceasta zi sa le pregatiti ceva bun acasa si nu sa le luati toate prostioarele din oras, care 
nu le fac bine si nu sunt bune nici pentru adulti, cu atat mai puttin pentru ei.
         Cred ca merita sa le acordati putin timp in aceasta zi importanta si sa le pregatiti ceva dulce, orice doresc ei, dar sa fie facut cu dragoste 🙂

    Daca pregatiti ceva bun pentru ei, puteti inscrie reteta in concursul organizat pe blog: Concurs “Ziua copilului” – Naturelo va premiaza!
La multi ani tuturor copiilor!

Ingrediente:
Baza:
(12 bucati)
2 oua
150 g zahar
50 ml ulei
65 ml lapte batut
200 g faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita esenta de vanilie
Frosting:
(Bezea elvetiana)
3 albusuri
130 g zahar tos
210 g unt (80-82% grasime)
3 linguri gem de capsune
o picatura colorant roz(optional)
esenta de vanilie/capsuni
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si zaharul se dizolva; se adauga laptele batut si uleiul. Faina se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si praful de copt; se cerne in compozitia lichida si se amesteca cu o spatula pana se omognizeaza. Se pune esenta de vanilie.
Tava
de muffins se tapeteaza cu hartiute speciale si se umplu 2/3, pentru a
avea 1/3 loc sa creasca. Se coc in cuptorul preincalzit, timp de 15-20
minute, la temperatura medie (nu trebuie sa se usuce foarte tare).
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Frosting:
(Bezea elvetiana)
Intr-un
bol (de metal sau de sticla) se pun albusurile si zaharul si se
amesteca putin. Intr-o tava inalta se pune apa, nu multa pentru ca nu
trebuie sa atinga bolul. Cand fierbe se pune bolul deasupra si se
amesteca cu un tel incontinuu pana se dizolva zaharul in
totalitate(pentru a verifica asta se ia din albus intre degete si daca
nu se mai simt granulele inseamna ca e gata).
      Se
ia bolul de pe foc si se mixeaza la viteza maxima pana se raceste bolul
(si amestecul) si se transforma intr-o bezea tare si lucioasa.

 In
momentul in care bolul si amestecul sunt reci se adauga cate un cub de
unt (scos din frigider cu cateva ore inainte, trebuie sa fie moale); nu
se adauga un alt cub pana cand anteriorul nu este incorporat.

La
un moment dat crema o sa fie moale, aproape lichida si cu aspect de
crema taiata, dar nu va faceti griji, isi revine imediat si se
transforma intr-o compozitie cremoasa.

 Dupa ce se termina cubuletele de unt se adauga extractul de vanilie, gemul de capsune si se mixeaza putin.

Crema
se pune intr-un posh cu un dui in capat si se decoreaza cupcakesii
raciti.

Se decoreaza dupa bunul plac, cu diverse decoratiuni.

 

You may also like

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.