Saramura de pastrav, un preparat delicios ce se poate face si acasa.
Daca nu ajungeti la mare sa mancati o saramura de peste buna, atunci e cazul sa va faceti acasa. Nu e nimic complicat si nu e obligatoriu sa va saturati dintr-o portie. O saramura buna e picanta si se serveste cu mamaliguta, un deliciu. Eu am ales sa fac o saramura de pastrav, neaparat pestele sa fie proaspat.
Ingrediente saramura de
pastrav:
3-4 pastravi
4-5 rosii
2 ardei capia
2 ardei iuti
patrunjel verde
7-8 catei de usturoi
sare, piper
foi de dafin
Mod de preparare saramura de pastrav:
Pestele se cresteaza din loc in loc si se presara sare grunjoasa, apoi se prajeste pe gratarul incins, apoi se lasa deoparte (daca doriti ii puteti scoate pielea si oasele, asa cum am facu eu).
Rosiile le crestam si se asezam pe gratarul incins, la fel si ardeii capia.
Cand sunt gata se se decojesc si se taie cubulete.
Intr-o oala pune 1.5 L apa, legumele taiate cubulete, sare, piper, foi de dafin, ardei iute, usturoi pisat si patrunjel verde.
Fierbem zeama 20 minute, apoi o turnam peste pestii asezati intr-o tava incapatoare. Adaugam patrunjel proaspat si acoperim. Lasam sa se intrepatrunda aromele, aprox 15 minute.
Servim saramura cu mamaliguta calda.
Un comentariu
eu stiam ca saramura se face din pestele cu solzi fript pe o tabla groasa si un strat gros de sare ! apoi se curata de piele si solzi si se toarna zeama, dar nu se fierbe si usturoiul ca are gust rau, se pune la final .