Saratele babyfriendly

 

saratele babyfriendly

    In anul ce urmeaza o sa vedeti pe blog retete potrivite pentru diversificare si alimentatia celor mici, fara sare, zahar, prajeli sau afumaturi, asa cum sunt recomandarile OMS.

  Va marturisesc ca noi am inceput diversificarea cu piureuri, ca o mama la inceput de drum, fricoasa 😛 Ulterior Eva nu a mai acceptat pasat asa ca am trecut la bucati, moi si usor de manevrat de un bebe de 7 luni.

Pentru ca nu parea prea incantata de mancare ei, am schimbat strategia si am ascultat de sfatul altor mamici mai experimentate si I-am gatit copilului mancaruri aratoase, gustoase, pe care le-as manca si eu, respectand desigur principiile de mai sus.

Copiii nu sunt la dieta, trebuie sa manance din toate grupele alimentare, de preferat bucati si sa poata gestiona singur macarea.

Astazi va scriu reteta pentru saratele babyfriendly, gusatrea preferata a Evei. Sunt perfecte pentru perioada cand incep sa apara dintisorii si in loc sa roada diverse le dati cate o saratea, pentru deplasari cu masina sau in parc.
Se fac usor si se poate congela aluatul, astfel incat sa faceti o singura data si apoi sa aveti rezerve.

Ingrediente Saratele babyfriendly:

400 g faina

200 g unt 82% grasime

200g branzica proaspata de vaci (folosesc Pilos 9%)

100 g smantana 20% grasime

seminte: in, mac, susan, floarea soarelui etc

1 ou si putin lapte pentru uns

Mod de preparare Saratele babyfriendly :

Daca aveti un robot de bucatarie dotat cu lama de plastic in forma de S este perfect. Puneti acolo toate ingredientele foarte reci si pulsati de cateva ori pana se aduna intr-o bila.

Daca nu aveti robot puneti faina intr-un vas incapator si untul taiat cubulate. Prindeti intre palme faina si bucati de unt si frecati pana obtineti un amestec nisipos. Adaugati branzica si smantana si framantati scurt.

Inveliti bila de aluat in folie alimentara si lasati la frigider peste noapte (cu cat sta mai mult, cu atat mai bine). Eu impart in doua cantitatea si jumatate o pun la congelator.

Infainati masa si intindeti bila de aluat intr-un dreptunghi, nu foarte subtire, sa nu iasa prea uscate.

Taiati aluatul bastonase, ungeti cu oul amestecat cu lapte si presarati semintele, amestecate, din belsug.

Mutati cu grija bastonasele pe hartie de copt, distantate. Coaceti in cuptorul preincalzit la 210 grade C, pe ventilatie pana se rumenesc. Fiti cu ochii pe ele.

Eu coc cate doua tavi din jumatate de portie, iar cu ventilatie merg coapte in acelasi timp. Daca coaceti cate o tava, restul de saratele trebuie sa stea la rece, sa nu se incalzeasca aluatul.

Se pastreaza pana la 7-10 zile intr-un recipient inchis sau punga sigilata.

Asta e tot, se fac rapid si sunt minunate!

Pofta buna si astept sa vad si saratelele voastre <3

 

You may also like

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.