Imi place foarte mult sa mananc pate din ficat de pui, asa ca mai mult pentru pofta mea m-am pornit sa fac bunatatea aceasta de pate.
I-a placut si fetitei mele, asa ca a fost un succes total! Va las reteta pentru cel mai bun pate din ficat de pui, potrivit si pentru copii inca de la începutul diversificarii.
Ingrediente:
500 g ficat de pui
2 cepe potrivite
150 g unt 82% grasime
2 linguri ulei de masline
2 foi dafin
2 crengute cimbru
sare*
*Sare puteti adauga pentru copiii peste 2 ani+, noi am facut fara sare, adultii si-au presarat dupa ce l-au intins pe felie
Mod de preparare:
Ficateii ii punem cu cateva ore inainte in lapte si ii punem la frigider, apoi ii spalam cu apa rece.
Intr-o cratita incapatoare punem uleiul, 100 g unt si putina apa. Adauga ceapa taiata fasii si o calim bine, apoi adaugam ficateii, foile de dafin si cimbru si acoperim cu apa. Fierbem cu capacul pus pana se inmoaie ceapa si ficateii.
Pentru a obtine un pate fin eu am folosit blenderul G21, dar se poate face si inntr-un robot cu lama de metal in S.
In blender punem ficateii, ceapa si o parte din lichidul din cratita si adaugam treptat pana obtinem un pate fin si moale (o sa se mai intareasca la frigider de la unt, deci e important sa fie mai moale).
Punem pasta obtinuta in borcane sau vase mici si sigilam deasupra cu unt topit.
Pofta buna!