In sfarsit o bezea reusita in cuptorul meu pe gaz, o pavlova alba, dar crocanta la exterior, care nu s-a inmuiat nici dupa 12 ore avand crema pe ea. Cred ca e una dintre reusitele mele, reusita in sensul ca nu e ceva tocmai usor, nu e o prajitura care nu are nevoie de tratamente speciale.
Am mai incercat sa fac Pavlova, reteta e pe blog, dar imi e si rusine sa dau link spre ea.
Sa nu credeti ca am vreun merit, poate doar acela ca am pus in cosul de cumparaturi un ingredient necesar reusitei si anume, cream of tartar. Sunt sigura ca acesta este secretul si lui ii datorez cea mai buna si cea mai frumoasa Pavlova š Desi am mixat cu mixerul de mana de m-au durut creierii, sunt fericita ca a iesit o minunatie š
Si va anunt ca o sa urmeze delicii cu bezea š
150 g zahar
Incercati sa nu faceti curent in bucatarie in acest timp, pentru ca se creeaza temperatura necesara in toata bucataria si ea se usuca cat trebuie.
Laptele se pune impreuna cu extractul de
vanilie, intr-o cratita, si se incalzeste. Galbenusurile se mixeaza cu
zaharul pana ce acesta se dizolva si ouale devin cremoase, apoi se
adauga amidonul si se omogenizeaza.
Laptele incalzit se toarna, in fir
subtire, peste crema de oua si se amesteca bine. Compozitia obtinuta se
pune din nou in cratita si se se pune pe flacara mica; se amsteca
incontinuu cu un tel pana se ingroase ca o budinca, apoi se opreste
focul. Se lasa sa se raceasca.
12 comentarii
Arata splendid, Andreea. Felicitari <3
minunataaaaaaaaa:)
Arata fantastic!!!!
Acum ca am aflat secretul š , ar trebui sa-mi fac si eu curaj , ce zici ? š š
Arata minunat , bravooo!!
Minunat arata. Pavlova alba cu crema putin galbuie si rosul acela intens al capsunilor, e o imagine irezistibila. Trebuie sa fie foarte gustoasa.
Arata de minuneeee!!!
Azi am preparat acest deliciu, iti multumesc pentru reteta, ador bezeaua, iar combinatia dintre beaza, crema de vanilie si capsuni este nemaipomenita
Am preparat azi acest deliciu. Vreau sa-ti multumesc pentru reteta, ador bezeaua, iar combinatia dintre bezea, crema de vanilie si capsuni a fost nemaipomenita
Ce este cream of tartar si unde se gaseste?
http://www.pastaidevanilie.ro/aditivi-alimentari/28-cream-tartar.html
se poate inlocui cu amidonul!
Nu chiar š